Zoeken
Menu
R 1300 GS

R 1300 GS

Verwacht in 2023: De nieuwe BMW R 1300 GS

BMW Motorrad mag inmiddels bekend staan om een zeer breed spectrum aan motorfietsen, het absolute boegbeeld van de motordevisie is en blijft natuurlijk de GS! Al sinds 1980 produceert BMW de iconische GS met boxermotor, in juni rolde zelfs het miljoenste (!) exemplaar van de lopende band in de fabriek in Berlijn-Spandau. Hoogste tijd om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan dit succesverhaal, BMW Motorrad heeft namelijk bekend gemaakt dat zeer binnenkort de BMW R 1300 GS z’n opwachting zal maken.

De nieuwe BMW R 1300 GS

Het is een kwestie van een feestje extra luister bij zetten. Op het moment dat pal naast de fabriek in Berlijn-Spandau het nieuwe BMW Motorrad Welt de deuren opent, zal tijdens spectaculaire openingsceremonie ook de BMW R 1300 GS voor het eerst aan de wereld worden getoond. De officiële datum is inmiddels gecommuniceerd: 28 september gaat het doek van de BMW R 1300 GS.

Benieuwd naar de nieuwe BMW R 1300 GS? Schrijf je dan nu in voor de Van Harten nieuwsupdate. Zo ben je als eerste op de hoogte van alle BMW R 1300 GS details, van specificaties tot de verschillende uitvoeringen en uitrustingsniveaus.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Roel - Van Harten

Heb je een vraag? Roel staat voor je klaar!

Het BMW R 1300 GS design

De eerste scoopfoto’s van de BMW R 1300 GS onthullen al in grote lijnen het ontwerp. Wat gelijk opvalt is dat de R 1300 GS nog steeds onmiskenbaar door het leven gaat als een échte GS. De uiterlijke kenmerken van z’n voorganger(s) zijn duidelijk in DNA van de nieuwe R 1300 GS opgenomen, al oogt het nu frisser en zelfs wat slanker. Dat laatste is gezien de komst van het grotere 1300cc boxerblok natuurlijk een knappe prestatie van het designteam.

De karakteristieke snavel en Telelever-voorwielophanging ontbreken natuurlijk niet op de nieuwe BMW R 1300 GS. Verder zien we dat aan het hoofdframe een aluminium subframe geschroefd is om ruimte te bieden aan een vernieuwd kofferdragersysteem. Ook de swingarm, uiteraard met geïntegreerde cardanaandrijving, is nieuw ontworpen.


“BMW mag dan inmiddels met onder meer cruisers, superbikes en motorscooters een breed en gevarieerd modelaanbod hebben, de kip met de gouden eieren is en blijft natuurlijk de boxer-GS. En precies op tijd voor het honderdjarige jubileum van de Duitse firma wordt de jongste evolutionaire stap daarvan gepresenteerd: de R1300GS!” 


– Motoplus.nl –
Bron afbeelding: carandbike.com

Het nieuwe boxerhart van de BMW R 1300 GS

Uiteraard zijn we allemaal het meest nieuwsgierig naar de prestaties van het nieuwe tweecilinder boxerblok waarvan we inmiddels weten dat deze exact 1300cc zal meten. Het vermogen en koppel zijn nog niet vrijgegeven, maar dat de huidige waarden van 136 pk en 143 Nm overtroffen zullen worden staat al vast. Net als dat de ShiftCam-technologie met variabele kleptiming ook op de BMW R 1300 GS weer z’n opwachting zal maken.

Met een druk op de knop zet je elektronisch aangestuurde veersysteem in de door jouw gewenste dempingsetting en bepaal je helemaal zelf hoe comfortabel of juist hoe sportief de vering reageert. In milliseconden berekent het systeem de gewenste hoeveelheid demping. Verschijnt er asfalt strak als een biljartlaken in je vizier? Selecteer Dynamic Pro! Duik je juist een zandpad op? Dan ga je natuurlijk voor Enduro Pro. Jij vraagt, ESA draait.  

PRECISIEGEKOELDE
BOXER

1.300 CC
CILINDERINHOUD

136 PK
@ 7.750 tpm

143 Nm
@ 6.250 tpm

Bron afbeelding: zigwheels.com

BMW R 1300 GS ADVENTURE

Zeg je BMW GS, dan zeg je BMW GS Adventure. Naar verwachting zal binnen niet al te lange tijd ook de grotere broer van de BMW R 1300 GS aangekondigd worden: de R 1300 GS Adventure. De GS Adventure is al decennia de onbetwiste, ultieme reisenduro. Bijgestaan door z’n grotere tank, spaakwielen en brede basisuitrusting is de GS Adventure de onbetwiste koning van zowel de echte als de urban jungle.

De BMW R 1300 GS 2023 in Beeld

De nieuwe BMW R 1300 GS is nog niet officieel onthuld, maar hier zie je al beelden van de testmodellen die op de weg gefotografeerd zijn. Wij plaatsen officieel beeldmateriaal van de nieuwe R 1300 GS zodra BMW ze vrijgeeft. Neem contact op met onze BMW-experts als je persoonlijk op de hoogte gehouden wil worden. Wij maken graag een afspraak voor een vrijblijvend verkennend gesprek over jouw nieuwe BMW.

Bron afbeelding: carandbike.com

De nieuwe BMW R 1300 GS 2023 prijs

Vanaf prijzen voor de nieuwe BMW R 1300 GS zullen na de onthulling op 28 september snel bekendgemaakt worden door de importeur. De productie staat gepland voor 2023. Wij verwachten dat de prijzen ook nog dit jaar verschijnen. Je kan jouw contactgegevens achterlaten bij Van Harten zodat onze verkoopexperts je gelijk een vrijblijvende prijsofferte kunnen sturen voor de nieuwe BMW R 1300 GS. Zo krijg je als een van de eersten de mogelijkheid een BMW R 1300 GS-bestelling te plaatsen!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Veelgestelde vragen over de nieuwe BMW R 1300 GS

Wanneer wordt de nieuwe BMW R 1300 GS leverbaar?

De nieuwe BMW R 1300 GS wordt 28 september 2023 gepresenteerd door BMW. De levering van de R 1300 GS zal waarschijnlijk volgen in 2024. Ontdek alles over de nieuwe BMW R 1300 GS bij Van Harten.

Komt er een Adventure versie van de BMW R 1300 GS?

De nieuwe BMW R 1300 GS zal ook leverbaar worden als BMW R 1300 GS Adventure, de ultieme reisenduro. Een officieel bericht over de nieuwe R 1300 GS Adventure is er op dit moment nog niet.

Wat wordt de prijs van de nieuwe BMW R 1300 GS?

BMW heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de nieuwe BMW R 1300 GS. Bij de officiële onthulling van de R 1300 GS zullen ook de prijzen snel bekend gemaakt worden. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws over de R 1300 GS? Schrijf u in voor de nieuwsupdate.

Gertjan Van Harten

Heb je een vraag? Gertjan staat voor je klaar!

Home > R 1300 GS