Zoeken
Menu
S 1000 XR

S 1000 XR

BMW S 1000 XR: Laat grenzen vervagen

BMW had bij de introductie van de S 1000 XR in 2015 al heel goed begrepen dat er een te grote kloof gaapte tussen de sportieve motoren en de comfortabele allroads. Geen verrassing: de snelle crossover is vanaf het allereerste begin een instant succes. En het referentiekader voor de concurrentie. Als het aan BMW ligt blijft dat ook zo, want voor 2024 is de BMW S 1000 XR nóg krachtiger, completer uitgerust en in detail beter afgewerkt.

De BMW S 1000 XR brengt bestemmingen die je tot voor kort als ‘ver’ bestempelde plots binnen handbereik. Landsgrenzen vervagen aan boord van de derde generatie van deze razendsnelle crossover, voor je het weet ben je aan de keukentafel aan het uitleggen waarom je dit weekend wéér niet thuis eet.

BMW S 1000 XR
Leverbaar vanaf: € 23.700,-

Gertjan Van Harten

Heb je een vraag? Gertjan staat voor je klaar!

De nieuwe BMW S 1000 XR is nu te bestellen bij Van Harten.

Herziene viercilinder lijnmotor

De vernieuwde BMW S 1000 XR behoudt de vertrouwde viercilinder-in-lijn motor van de S 1000 RR, welke bekendstaat om zijn kenmerkende koppelcurve en gelijkmatige vermogensafgifte. In vergelijking met het voorgaande model is het motorvermogen verhoogd met 4 kW (5 pk), resulterend in een totaal van 125 kW (170 pk) bij een onveranderd toerental van 11.000 rpm. Het maximale koppel blijft consistent op 114 Nm, bereikt bij 9.250 toeren per minuut.

verbeterde ergonomie

Voor extra bewegingsvrijheid, vooral tijdens intensieve ritten over bochtige trajecten en circuits, is het zadel van deze Adventure Sport Bike grondig herzien. Het zadel is nu 10 mm hoger en komt uit op een zithoogte van 850 mm. Dankzij de vergrote bruikbare lengte en breedte van het zadel, kan de berijder een optimale zitpositie vinden die aansluit bij diverse rijomstandigheden. Deze verbeterde ergonomie zorgt voor een verhoogde controle over de motor, zowel op openbare wegen als op het circuit.

versterkte Wendbaarheid

De gloednieuwe M carbon wielen, beschikbaar als onderdeel van het M pakket of afzonderlijk als speciale optie, versterken de rijeigenschappen van de motor aanzienlijk door de vermindering van de roterende massa. Ze zijn gecertificeerd voor gebruik met twee personen en bagage. Bovendien trekken ze de aandacht met de standaard meegeleverde velgstickers.

4-CILINDER
LIJNMOTOR

999 CC
CILINDERINHOUD

170 PK
@ 11.000 tpm

114 Nm
@ 9.250 tpm

S 1000 XR

De lat hoger: 170 pk

Het zal duidelijk zijn; de S 1000 XR heeft zijn strepen inmiddels verdiend als TGV op twee wielen. Toch legden de engineers bij de nieuwe S 1000 XR de lat nog maar eens hoger. Door aanpassingen aan het motormanagement en optimalisatie van de inlaatkanalen peuterden de technici nog eens vijf pk extra uit de beresterke vier-in-lijn. Met zijn geprezen krachtsontplooiing en soepele vermogensopbouw staat de 999cc viercilinder – uit de S 1000 RR – al jaren bekend om zijn meeslepende en vooral moeiteloze rijervaring. Voor 2024 groeit het vermogen naar 170 pk bij 11.000 toeren. De koppelpiek van 114 Nm bij 9.250 toeren bleef ongewijzigd.

Om al dat verhogen te kunnen beteugelen word je in het zadel getrakteerd op de laatste technologische innovaties: Dynamic ESA, Dynamic Traction Control, Riding mode Pro, ABS Pro, Hill Start Control Pro. Het behoort allemaal tot de basisuitrusting van de BMW S 1000 XR.

Rijke basisuitrusting

Als je aan een TGV op twee wielen denkt, dan denk je aan reizen in comfort en luxe. Geen zorgen, op de nieuwe S 1000 XR kom je niets tekort. De standaarduitrusting van de S 1000 XR is bij deze derde generatie namelijk uitgebreid, zo behoren Keyless Ride, een USB-oplaadpoort, de Headlight Pro adaptieve bochtenverlichting en het E-call automatisch noodoproepsysteem vanaf nu tot de basis. Eveneens bij de prijs inbegrepen: het opgefriste design met een snavel in de kleur, een ranker vormgegeven achterkant geïnspireerd op de sportmodellen en de keuze uit de kleuren Blackstorm metallic, Gravityblue metallic en Lightwight uni/Motorsport.

S 1000 XR
BMW S 1000 XR 2023

meer comfort

Iedereen die wel eens z’n been over het zadel van een XR geslingerd heeft weet dat uitgebalanceerde mix tussen topprestaties en ongeëvenaarde stayerskwaliteiten de BMW S 1000 XR zo uniek maakt in z’n klasse. Om het comfort nog eens extra te verhogen werd de geometrie van de buddyseat geoptimaliseerd, het grotere oppervlak zorgt nu voor meer bewegingsvrijheid tijdens het rijden. De buddyseat is niet alleen optisch een echte blikvanger, maar vanaf nu ook beschikbaar in drie hoogten. De zit voor de bestuurder is ook een centimetertje hoger dan voorheen (nu 850 mm).

M Carbon wielen

Die haarspelden nog vlotter ronden? Let dan op. De nieuwe M carbon wielen, die als deel van het M pakket en afzonderlijk als speciale optie leverbaar zijn, stuwen de toch al zeer goede rijeigenschappen van de S 1000 XR met hun lage roterende massa op naar nog grotere hoogten. De vederlichte velgen zijn goedgekeurd voor twee personen met bagage en mede dankzij de standaard aangebrachte velgstickers blikvangers van jewelste.

S 1000 XR

Ontdek de BMW S 1000 XR

Raak je niet uitgekeken op de BMW S 1000 XR? Geen zorgen, wij hebben de S 1000 XR vanuit iedere hoek gefotografeerd! Je bent ook van harte welkom om onze vestiging te bezoeken en de S 1000 XR binnenkort van dichtbij te bewonderen. Of vraag gelijk een proefrit aan op deze onweerstaanbaar snelle allrounder.

Alle leverbare uitvoeringen

BMW S 1000 XR Blackstorm Metallic

Stijlvariant
Blackstorm Metallic 2

BMW S 1000 XR Gravity Blue Metallic

Stijlvariant
Gravity Blue Metallic

BMW S 1000 XR Light White M Motorsport

Stijlvariant
Light White M Motorsport

BROCHURE & PRIJSLIJST

Je rijdt al op een BMW S 1000 XR vanaf € 23.700,- inclusief BTW en BPM. Bij Van Harten zijn alle modellen en opties snel leverbaar en je kunt tevens een inruilvoorstel aanvragen voor uw huidige motor.

Martijn - Van Harten

Heb je een vraag? Martijn staat voor je klaar!

Ondanks dat wij deze pagina zorgvuldig hebben samengesteld kunnen prijzen, specificaties en afbeeldingen mogelijk afwijken. De getoonde afbeeldingen worden slechts ter illustratie gebruikt en kunnen afwijken van de aangeduide producten. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Home > S 1000 XR