Zoeken
Menu
S 1000 XR

S 1000 XR

De nieuwe BMW S 1000 XR, laat grenzen vervagen

Pas op! De BMW S 1000 XR brengt bestemmingen die je tot voor kort als ‘ver’ bestempelde plots binnen handbereik. Landsgrenzen vervagen aan boord van de tweede generatie van deze razendsnelle crossover, voor je het weet ben je aan de keukentafel aan het uitleggen waarom je dit weekend wéér niet thuis eet.

BMW heeft de lat bij de nieuwste editie van de bestverkochte Adventure Sport wederom flink hoger gelegd. De BMW S 1000 XR is lichter, stuurt scherper en de prestaties kregen een flinke boost met de komst van de nieuwe viercilinder krachtbron uit de BMW S 1000 RR superbike. Laat het duidelijk zijn; met 165 pk achter de (rechter)hand kom je nooit iets te kort. 

Nieuwsgierig? De BMW S 1000 XR is uiteraard leverbaar bij Van Harten. Vraag een BMW S 1000 XR proefrit aan of kom langs bij onze vestiging in Amersfoort om de inruil- of private lease mogelijkheden te bespreken.

BMW S 1000 XR
Leverbaar vanaf: € 23.100,-

Gertjan Van Harten

Heb je een vraag? Gertjan staat voor je klaar!

BMW S 1000 XR

Rijke basisuitrusting

In het zadel van de BMW S 1000 XR is het luxe alom: Dynamic ESA, Dynamic Traction Control, Riding mode Pro, ABS Pro, Hill Start Control Pro, het behoort stuk voor stuk tot de basisuitrusting van deze afgetrainde crossover. De uitgebalanceerde mix tussen topprestaties en ongeëvenaarde stayerskwaliteiten maakt de BMW S 1000 XR uniek in z’n klasse.

M Endurance ketting

Wonderen bestaan, zo blijkt uit de speciaal voor de S 1000 XR ontwikkelde, optionele M Endurance ketting. Door de extreem harde ta-C coating op de schakels is het niet meer nodig deze ketting te smeren of te stellen! Zo heeft een ketting dus dezelfde praktische voordelen als een cardan. Win-win.

4 riding modes

De S 1000 XR is standaard uitgerust met vier riding modes; Rain, Road, Dynamic en Dynamic Pro. Waar de eerste drie voorgeprogrammeerd zijn, laat Dynamic Pro de rijder vrij z’n eigen mode te configureren. Gasreactie, motorrem, ABS, tractiecontrole en wheeliecontrole kunnen onafhankelijk van elkaar tot in de puntjes gefinetuned worden. Voor de connaisseurs!

4-CILINDER
LIJNMOTOR

999 CC
CILINDERINHOUD

165 PK
@ 11.000 tpm

114 Nm
@ 9.250 tpm

BMW S 1000 XR Bos uitlaat

Snel maar realistisch

De nieuw ontwikkelde viercilinder-in-lijn is gebaseerd op het winnende blok uit de S 1000 RR superbike. Aan race-DNA geen gebrek dus. Wel verschoof de focus naar meer punch in het middengebied. Hoewel de S 1000 XR met 165 pk tot de sterkste motoren in z’n klasse behoort, is het vooral de lineaire afgifte en de 114 Nm aan koppel die indruk maakt: Zet de vier gaskleppen open en je lijkt onderdeel van een horizontale raketlancering. Toch voert dagelijks realisme de boventoon in het design van de XR. Zo hebben de 4e, 5e en 6e versnelling nu een langere ratio, met het oog op een lager toerental, minder motorgeluid, en een lager verbruik.

Scherper en lichter

Geen berg te hoog of bocht te scherp voor de S 1000 XR. Stuurmanskunsten hebben altijd al bovenaan het lijstje gestaan van deze razendsnelle allrounder. Toch kon het nog wel wat scherper vonden ze in München; het frame werd herzien, de vering opnieuw ontwikkeld en de kilo’s vlogen er met bijna jaloersmakend gemak vanaf. Liefst 10 kilo schaafde de ontwikkelingsafdeling van de S 1000 XR, resulterend in een rijklaargewicht van 226 kilo, uniek in dit segment.

BMW S 1000 XR Stuur

Ontdek de BMW S 1000 XR

Raak je niet uitgekeken op de BMW S 1000 XR? Wij hebben de S 1000 XR vanuit iedere hoek gefotografeerd! Je bent ook van harte welkom om bij Van Harten BMW de S 1000 XR van dichtbij te bewonderen. Of vraag gelijk een proefrit aan op de BMW S 1000 XR.

Alle leverbare uitvoeringen

BMW S 1000 XR Light White M Motorsport

Stijlvariant
Light White M Motorsport

BMW S 1000 XR Racing Red

Stijlvariant
Racing Red

BMW S 1000 XR Triple Black

Stijlvariant
Triple Black

Brochure & Prijslijst

Je rijdt al een BMW S 1000 XR vanaf € 23.100,-. Bij Van Harten zijn alle modelvarianten en opties snel leverbaar en je kunt tevens een inruilvoorstel aanvragen voor je huidige motor. Ontdek de mogelijkheden bij Van Harten en rij binnenkort al op jouw nieuwe BMW S 1000 XR!

Een S 1000 XR Leasen of Private Leasen? Laat je informeren door onze BMW Experts! Op zoek naar een betrouwbare BMW S 1000 XR occasion? Ook die vind je natuurlijk bij Van Harten.

Private lease de S 1000 XR vanaf: € 539,- per maand*.

Proefrit maken

" " geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ

Martijn - Van Harten

Heb je een vraag? Martijn staat voor je klaar!

*Genoemde bedragen zijn gebaseerd op een BMW Private Lease overeenkomst met een looptijd van 24 maanden / 5.000 kilometer per jaar en zijn inclusief BTW. Brandstof- en/of laadkosten zijn niet inbegrepen. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering. De tarieven zijn gebaseerd op de voertuigprijzen van 2022.

Ondanks dat wij deze pagina zorgvuldig hebben samengesteld kunnen prijzen, specificaties en afbeeldingen mogelijk afwijken. De getoonde afbeeldingen worden slechts ter illustratie gebruikt en kunnen afwijken van de aangeduide producten. Er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend.

Home > S 1000 XR