Demo
BMW S 1000 RR

BMW S 1000 RR

Het debuut van de S 1000 RR vormde een revolutie in het supersport segment. Nu staat deze machine voor dezelfde uitdaging. De S 1000 RR voor modeljaar 2017 is doorontwikkeld; de ingenieurs van BMW Motorrad hebben de techniek, het design en de uitrusting opnieuw uitgevonden. Het resultaat: een echte Double-R en een supersportmachine voor op de weg.

De nieuwe S 1000 RR levert 199 pk (146 kW). Maar niet alleen het hoge vermogen maakt de RR sneller en beweeglijker. Met 204 kg inclusief Race-ABS en tractiecontrole is de nieuwe RR circa 4 kg lichter dan de eerste series. Daarbij komen nog een nieuw geconstrueerd uitlaatsysteem zonder voordemper, een nieuwe motor set-up met hoger koppel, een beter koppelverloop en vele andere optimalisaties.

Naast de grote veranderingen in design en vermogen zijn het vooral ook de technische details die de S 1000 RR een reuzensprong vooruit laten maken. De elektronische componenten DDC en DTC kregen evenals het gehele rijwielgedeelte een nieuwe set-up. Dat alles zorgt voor sterk verbeterde tractie en en betere feedback voor de rijder. Voor betere aandrijving zorgen onder meer de Schakelassistent Pro (door- en terugschakelen zonder koppelen) en e-gas, dat een fijnere en directere dosering mogelijk maakt. De rijder houdt de macht over alle nieuwe features via de nieuw vormgegeven instrumentencombinatie, die al naar gelang de inzet van de machine kan worden aangepast.

Werkelijk elk onderdeel ging voor de doorontwikkeling van de S 1000 RR de testbank op. Het gevolg daarvan is een superbike die weer nieuwe maatstaven in zijn klasse zet - een echte RR.

Specificaties

  • Motor: vloeistofgekoelde 4-cilinder 4-takt lijnmotor, 2 bovenliggende nokkenassen, 4 titanium kleppen per cilinder
  • Cilinderinhoud: 999 ccm
  • Vermogen: 146 kW (199 pk)
  • Max. koppel: 113 Nm bij 12.000 t/min
  • Rijklaargewicht met volle tank: 204 kg
  • Zithoogte: 820 mm

Deel deze motor

 

Van Harten Amersfoort

Bergstraat 17
3811 NE Amersfoort

t: 033 - 461 50 77

Openingstijden:

Showroom:

dinsdag t/m vrijdag:
van 8.30 - 17.30 uur

zaterdag:
tot 17.00 uur

Werkplaats:

dinsdag t/m zaterdag:
van 8.30 - 17.00 uur

Afdelingen:

Bedrijfsleider / verkoop:
e: gertjan@vanharten.nl

Verkoop / occasions:
e: roel@vanharten.nl

Kleding / verhuur:
e: martijn@vanharten.nl

Onderdelen / acc.:
e: martijn@vanharten.nl

Werkplaats:
e: roelof@vanharten.nl

Werkplaats politie:
e: sander@vanharten.nl

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.