Demo
BMW R 1200 R

BMW R 1200 R

De nieuwe R 1200 R is state-of-the-art op het gebied van esthetiek, dynamiek en design. Toen onze ontwerpers met de BMW Concept Roadster hun visie gaven op het volgende evolutiestadium van de motorfiets, vormde deze machine een grote bron van inspiratie. Geen wonder, want de nieuwe R 1200 R is een krachtige allrounder die comfort, sportiviteit en design op een tot nog toe onbekende manier verenigt.

Compact, strak en krachtig - daarmee onderscheidt het nieuwe design zich duidelijk van de voorganger. De upside-down telescoopvork naar voorbeeld van de S 1000 RR verleent de krachtpatser niet alleen een markant uiterlijk, maar zorgt ook voor stabiliteit en exacte handling. Met de scherpe lijnvoering van de tank en de naadloze overgang van de buddyseat naar achteren is deze Roadster even sportief om te zien als om te rijden.

Om het design nog beter te laten inspelen op individuele wensen van de rijder is de nieuwe R 1200 R voor het eerst niet alleen in de basiskleur, maar ook in twee extra stijlvarianten leverbaar: in klassiek en tijdloos Cordobablau uni of in sportief Lightwhite uni met een motorspoiler in de kleur en het frame in uitdagend Racingred respectievelijk in exclusief en stijlvol Thundergrey met goudkleurige vorkpoten (alleen leverbaar in combinatie met het optionele Dynamic ESA).

Ook op het gebied van techniek is de R 1200 R zijn tijd ver vooruit. 125 pk zorgt voor een indrukwekkende vooruitgang. Optionele tractiecontrole (DTC) zet de kracht in samenwerking met de, met één druk op de knop op te roepen, rijmodi op de beste manier op het asfalt. Alles in het zicht en onder controle dankzij de nieuw geconcipieerde en uitgebreide instrumentencombinatie. Deze zetelt in de cockpit op een brug van hoogwaardig aluminium.

De R1200 R overtuigt met een uitgebreid scala aan uitrustingsmogelijkheden: tanktas, BMW Navigator V en vier verschillende windschermen zijn al klaar voor de langere afstanden. Bovendien verhoogt de nieuwste generatie van het optionele Dynamic ESA de rijdynamiek nog eens aanzienlijk. Innovatieve voorzieningen als navigatievoorbereiding met Multi-Controller, Schakelassistent Pro en Keyless Ride maken van de sportieve Roadster een echte alleskunner.
Bovendien zorgen liefdevolle details, als gefreesde bedieningshendels en voetsteunen voor de rijder of een motor beschermbeugel van elektrogepolijst edelstaal, voor een perfecte balans tussen functionele tuning en optische individualisering.

Specificaties

  • Motor: lucht-/oliegekoelde 2-cilinder 4-takt boxermotor, 2 bovenliggende nokkenassen, balansas
  • Cilinderinhoud: 1.170 cc
  • Vermogen: 92 kW (125 pk)
  • Max. koppel: 125 Nm bij 6.500 t/min
  • Rijklaargewicht met volle tank: 231 kg
  • Zithoogte: 790 mm (lage buddy 760 mm, hoge buddy 820 mm)

Deel deze motor

 

Van Harten Amersfoort

Bergstraat 17
3811 NE Amersfoort

t: 033 - 461 50 77

Openingstijden:

Showroom:

dinsdag t/m vrijdag:
van 8.30 - 17.30 uur

zaterdag:
tot 17.00 uur

Werkplaats:

dinsdag t/m zaterdag:
van 8.30 - 17.00 uur

Afdelingen:

Bedrijfsleider / verkoop:
e: gertjan@vanharten.nl

Verkoop / occasions:
e: roel@vanharten.nl

Kleding / verhuur:
e: martijn@vanharten.nl

Onderdelen / acc.:
e: martijn@vanharten.nl

Werkplaats:
e: roelof@vanharten.nl

Werkplaats politie:
e: sander@vanharten.nl